HemOm företagetKonsulttjänsterUtbildningarSamarbetspartnersNy lagstiftning 2018ReferenserKontaktLogga in
Om företaget
Medarbetare
Integritetsskyddspolicy
Miljöpolicy
Kvalitetspolicy
Om behandlingen av personuppgifter/Om cookies

Om företaget
           
                      

Privacyline AB är ett konsultföretag som helt och hållet har specialiserat sig på dataskyddslagstiftningen. 
            
Idén bakom Privacyline bygger på det faktum att alla svenska företag, myndigheter och andra organisationer måste följa dataskyddslagstiftningen, men få vet vad det innebär i praktiken. Det här är ett område där många organisationer behöver hjälp.

Dataskyddslagstiftningen innehåller en hel del tvingande moment, som en skyldighet att teckna skriftliga s.k. biträdesavtal med sina IT-systemleverantörer, en stark informationsskyldighet gentemot exempelvis kunder och anställda, en skyldighet att lämna registerutdrag till vem som än frågar, och mycket mer. Det finns en hel del åtgärder man kan vidta för att öka integritetsskyddet i sin organisation och det behövs rutiner för att arbetet ska bli effektivt och säkert.

Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på kontroll via en stark organisation, accountability, awareness, analysarbete, öppenhet, dokumentation och governance. Dessutom har denna nya lagstiftning en "bötesskala" med mycket höga sanktionsavgifter för den som inte följer lagstiftningen.

Ingen vill stå svarslös när kunder, anställda, media, ledningen eller Datainspektionen ställer frågor!

Privacyline AB, tidigare med namnet PUL-Akademin, startades av Lotta Kavtaradze i januari 2007 och har sedan dess servat en lång rad stora och små företag, myndigheter och andra organisationer med stöd, råd och utbildning kring dataskyddslagstiftningen. Här kan du läsa kommentarer från några nöjda kunder. Under 2007 började vårt samarbete med kommunexperten Christer Hjert och då öppnade också vår prenumerationstjänst som numera nås via Draftit AB, där Lotta var expertskribent i många år. 2009 kom PUL Förteckning som numera också säljs av Draftit AB (Draftit Records). 2015 började vi vårt samarbete med Legal Works Nordic AB och i januari 2018 startade Privacy Works Nordic AB på initiativ av bland annat Lotta. 

Snabba pragmatiska svar och hög tillgänglighet är mottot för verksamheten.

Läs mer här om Lotta Kavtaradze, som driver Privacyline AB.

Undrar du varför du ska jobba mer med dataskyddsfrågor?
Läs här!

             
Utskriftsvänlig sida
Privacyline AB • Lillkalmarvägen 28A • 182 65 Djursholm • info@privacyline.se • 073-350 1500 • © Privacyline AB 2016
Provided by Webforum